Vidare söderut

Ursäkta för den sena uppdateringen… men marockanerna verkar inte ha samma krav på uppkopplingen som vi. Att ladda upp bilder till bloggen har varit svårt. Men bättre sent än aldrig.

Vi vaknade i Tamtattouchte på Mohammeds fina auberge/camping Kasbah Les Amis. Han var en sympatisk och intelligent herre, som kunde flera språk flytande. De olika språken har han lärt sig av gäster genom åren. På den här resan så har vi insett att man borde ha studerat franska innan. Alla marockaner lär sig franska som andra språk i skolan och verkar välja spanska som tredje… Många kan inte ett ord engelska.

DSC_1453

 

DSC_1468

 

Vi åkte vidare i sällskap av Justin och Jennifer som är ifrån Australien. De har varit på resande fot i 1.5 år, ni kan läsa mer om dom på www.globatrol.com om ni är intresserade. Vägen passerade Gorges du Todra, väldigt häftiga bergsformationer i området. Vägen slingrade sig fram mellan höga bergssidor, men lite väl turistigt bitvis.

DSC_0019

DSC_1624

DSC_1521

DSC_1476

 

Efteråt öppnades det upp till en palmfylld dalgång innan staden Tinghir. Cathrin är den som sköter kameran och hon är väldigt fascinerad av alla dessa lerhus… vi har alldeles för många bilder på dem.

DSC_1548

DSC_1528

DSC_1539

 

Lerhusfantasten i egen hög person!

DSC_1557

DSC_1533

 

Efter att vi provianterat så begav vi oss upp samma väg som vi kommit för att köra en mindre väg genom bergen  istället för att köra raka spåret på en stor och tråkig väg.

 

Det pågick även en del ”rallyn” i området.

DSC_1551

DSC_1628

DSC_1614

Där uppe i bergen passade vi även på att fricampa. Stjärnhimlen på natten var otrolig när det inte fanns ljus och annat ifrån stora städer som störde. Enormal mal och andra stora insekter samlades runt våran lampa på natten. Tyvärr fick vi inte se några skorpioner (tyckte jag och Justin iaf). Den nordafrikanska tjocksvansskorpion är giftig och anses vara en av världens farligaste skorpioner. De är nattaktiva så man bytte ut tofflorna mot rejälare skor på kvällen.

DSC_1605

 

När vi vaknade fick vi genast besök av en nyfiken berberherde. Han stod med ett stort leende och försökte prata med oss, men ingen av oss pratar franska/arabiska/berber… vi bjöd på en macka mm. Efter frukost packade vi ihop och åkte vidare söderut. Det blev en ny vacker dag med fantastiska vyer och häftiga vägar.

 

DSC_1509

DSC_0059

DSC_0104

DSC_0048

DSC_0119

 

Försmak av öken!

Erfoud

 

Erfoud

 

 

DSC_0146

I närheten av Erfoud så tog vi in på en camping för att ta oss an öknen dagen därpå.

DSC_0163

 

Våra vänner från undersidan av klotet.DSC_0150

 

Fortsättning följer…

 

 

 

 

Related Posts

1 Comment

  • Reply Andreas Eriksson oktober 26, 2015 at 09:39

    Ser kanon härligt ut 🙂 Tackar för fint skriv och fina bilder 🙂

  • Leave a Reply